Състезателят по ски алпинизъм Никола Калистрин постави Рекорд в Пирин.

...
Състезателят по ски алпинизъм Никола Калистрин постави Рекорд в Пирин.
Коментари Харесай

Рекорд в Пирин: Никола Калистрин прекоси със ски 30 върха за под десет часа

Състезателят по ски алпинизъм Никола Калистрин сложи Рекорд в Пирин. Той прекоси със ски 30 върха за по-малко от десет часа. Така се трансформира в единствения човек, минал скоростно цялото северно било на северния дял на Пирин.

„ Трасето започва от връх Пирин, който е най-северната част от северния дял на Пирин планина, а финалът му беше на Бойков връх, който пък е най-южната част от Северното било “, изяснява спортистът. Дистанцията сред старта и финала е 42 километра. Целта на Никола Калистрин е да преодолее трасето за по-малко от 10 часа.

„ Това е един от най-техничните направления в България, който може да се премине съвсем напълно със ски, като тук-там би трябвало да се употребява алпийска екипировка - котки, пикел, въже “, споделя състезателят по ски алпинизъм. Преди формалния опит минавал маршрута на части, с цел да приготви тялото си за тестване от най-голям диаметър. „ Сборната денивелация, която се преодолява, е над 4 600 метра. Като натоварване – повече от два маратона “, споделя Никола Калистрин.

Един от хората, повярвали в концепцията, е Кирил Николов – Дизела. Той е част от екипа, възнамерявал маршрута. „ Съгласих се, тъй като съм правил сходни неща. Това, което му бях споделил като съвет, е да не се концентрира върху тези 10 часа “, уточни Дизела.  

В последна сметка Калистрин доближава Бойков връх за 8 часа и 20 минути и потвърждава, че задачата е допустима. Цялото разстояние взел съвсем без отмора. Мотивацията за триумфа си черпи от два съществени извора – да покаже хубостта на България и да потвърди, че е подобаваща дестинация за подобен тип спорт. Спорт, който скоро ще се трансформира и в олимпийски.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР