Състезателят на висок скок Тихомир Иванов бе награден за атлет

...
Състезателят на висок скок Тихомир Иванов бе награден за атлет
Коментари Харесай

Наградиха Тихомир Иванов за атлет №1

Състезателят на висок скок Тихомир Иванов бе награден за спортист №1 на България. Той получи 320 точки в 20-ото издание на анкетата и изпревари спринтьорката Ивет Лалова-Колио с 258 точки и гюлетласкачката Радослава Мавродиева с 244 точки.

"През предходната година получих премията за изгряваща звезда. Не съм си представял, че единствено за един сезон ще надградя задоволително сантиметри към персоналното си достижение и ще стана лекоатлет на България. Основната ми цел през 2018 година е европейското състезание навън в Берлин. Хубавото е, че към този момент съм възобновен на 100%. Скоро ще стане ясна и програмата ми за зимния сезон. Със сигурност ще вземам участие на Националния шампионат в зала на 3 и 4 февруари. За международното състезание в зала към момента не сме го възнамерявали. Искам всичко да върви малко по малко. Най-важното е да съм здрав. Знам, че упованията към мен са повишени, само че това ме стимулира в допълнение, а не ме натоварва ", разяснява Тихомир Иванов.

Александра Начева получи наградата за "изгряваща звезда на 2017 година ".

Тя завоюва сребърен орден на троен скок на международното състезание по лека атлетика до 18 години. Бегачката на междинни и дълги дистанции Лиляна Георгиева получи наградата "любимец на почитателите " за 2017 година.

Георгиева усъвършенства над дузина национални върхове при подрастващите през миналия сезон, а на европейското състезание до 20 години завоюва сребърен орден на 1500 метра.

Топ 10 на българските спортисти през 2017 година:

Тихомир Иванов (висок скок) – 320точки
Ивет Лалова-Колио (100 м и 200 м) – 258 точки
Радослава Мавродиева (гюле) – 244 точки
Мирела Демирева (скок височина) – 236 точки
Александра Начева (троен скок) – 186 точки
Лиляна Георгиева (бягания на междинни и дълги разстояния) – 147 точки
Георги Цонов (троен скок) – 122 точки
Габриела Петрова (троен скок) – 59 точки
Валентин Андреев (чук) – 57 точки
Момчил Караилиев (троен скок) -55 точки
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР