Състезателят на "Overdrive Racing" Ангел Караньотов, с мотоциклет Ducati Panigale

...
Състезателят на "Overdrive Racing" Ангел Караньотов, с мотоциклет Ducati Panigale
Коментари Харесай

Ангел Караньотов спечели шест победи от шест старта

Състезателят на "Overdrive Racing " Ангел Караньотов, с мотоциклет Ducati Panigale V4-R 2019, се поздрави с нови две безапелационни победи в клас SBK на BMU European Road Racing Championship 2019. Пилотът с номер 79 победи без проблем в 5-тия и 6-тия кръг от сериите, записвайки впечатляващите 6 от 6 победи от началото на сезона.

Караньотов започва съвършено уикенда на пистата Motor Park в Румъния, оглавявайки класирането в петъчните свободни тренировки още в първата сесия. В съботния ден водачът на Overdrive Racing завоюва без проблем квалификацията, завъртайки най-бърза обиколка за 1:41.310 минути, записано в TP1. Това му отреди превъзходен старт от пол-позишън, компактно следван от румънския ас Робърт Мурешан (Yamaha).

Пилотът на домакините се опита да притисне българина няколко пъти, само че Караньотов кара извънредно решително и пресече финалната линия първи с 0.076 секунди пред Мурешан и над 19 секунди пред третия Мартин Чой (EKO BMW). Караньотов продължи с чудесното си показване в неделя, повеждайки колоната в SBK след старт от втора позиция.

В средата на обиколка щ1 състезателят на Overdrive Racing бе изпреварен от Мурешан, който обаче задържа водачеството единствено до шестата обиколка. Караньотов съумя да излезе отпред на правата, след което се откъсна и пресече първи финалната линия с 2.381 секунди задатък и над 21 от третия играч.

"И двете надпревари бяха извънредно зрелищни и имах доста мощна мотивация за победа, тъй като не желаех да отчайвам всички, които бяха пристигнали толкоз надалеч особено, с цел да ме поддържат. Харесвам доста тази писта, тъй като е извънредно тестване, както за физиката, по този начин и за машината. В неделя направихме доста красива и чиста борба с Мурешан. Благодарен съм на всички спонсори, тъй като в случай че не са те, нашият тим на "Овердрайв Рейсинг " няма да е част от тези красиви надпревари ", сподели Ангел Караньотов след финала.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР