Състезателят на КК Цар Симеон 1898“ Николай Генов отново демонстрира

...
Състезателят на КК Цар Симеон 1898“ Николай Генов отново демонстрира
Коментари Харесай

Колоездачът на Цар Симеон спечели и Купа Пловдив

Състезателят на КК „ Цар Симеон 1898 “ Николай Генов още веднъж показва страхотна форма, като завоюва и конкуренцията при мъжете за Купа Пловдив, част от календара на Българската федерация по колоездене. Състезанието се организира в Многофункционална спортна зала " Колодрума " под тепетата, която единствено преди дни бе сцена на следващ републикански връх. Негов създател бе още веднъж Николай Генов, който усъвършенства достижението на едночасово каране, като измина 48,183 километра за един час езда.



Сега Генов победи в конкуренцията „ омниум “ (4 дисциплини с общо класиране) при мъжете и с изключение на Купата, получи и плакет от кмета на Пловдив, връчен му от шефа на Оперативна програма „ Многофункционална спортна зала Колодрума “ Евелина Апостолова.

При юношите старша възраст в същата дисциплинираност първото място зае Васил Попов от „ Печенеги “ (Пазарджик), а представителят на „ Цар Симеон “ Йоан Станков остана трети.



При юношите младшата възраст, които се състезаваха на 60 обиколки - устойчивост по точки,  двама пловдивски представители се качиха на почетната стълбичка. Победител стана Кристиян Вагашев, а на трето място е съотборникът му Симеон Иванов.

„ Доволен съм от положителното показване в тази конкуренция и съм сигурен, че ще повторим триумфа и тази седмица. В петък и събота ни следва Държавният лично-отборен шампионат, с който слагаме завършек на този спортен сезон. И в него нашият клуб затвърди реномето си на един от водещите в страната “, разяснява основният треньор на „ Цар Симеон 1898 “ Петър Павлов.

Управителят на Оперативна програма „ Многофункционална спортна зала Колодрума “ Евелина Апостолова също изрази удовлетворение от извършената конкуренция.

„ За следващ път получихме поздравления за страхотните условия, които предоставяме на състезателите и треньорите. С семейството и на държавния шампионат в края на тази седмица нашата зала още веднъж демонстрира, че е натурален център на този спорт в страната, а поръчки да употребяват Колодрума идват от от ден на ден европейски тимове “, съобщи Апостолова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР