Състезателното подразделение на Toyota- TOYOTA GAZOO Racing, че ще участва

...
Състезателното подразделение на Toyota- TOYOTA GAZOO Racing, че ще участва
Коментари Харесай

TOYOTA с четири машини на Дакар 2022

Състезателното поделение на Toyota- TOYOTA GAZOO Racing, че ще взе участие с четири машини на идното издание на рали Дакар.

За офанзивата на рали Дакар 2022, което се чака да стартира на 2 януари в Саудитска Арабия, TOYOTA GAZOO Racing са подготвили и нова версия на спортната си кола, създадена въз основата на пикапа Hilux.

Новата пясъчна бегачка GR DKR Hilux T1+ може да се похвали с голям брой усъвършенствания, включително по-големи гуми, увеличено от 245 на 320 мм разстояние от пътя, ново окачване с по-голям ход- от 280 на 350 мм, нов мотор и други.



Задвижващият турбоагрегат на Toyota GR DKR Hilux T1+ е 3.5-литров, V-образен, шестцилиндров бензинов, като се явява доработка на този в новия Land Cruiser 300. От TOYOTA GAZOO Racing споделят, че в серийната си версия този мотор генерира оптималната мощ от 415 конски сили и оптимален въртящ миг от 650 Нм, само че в спортната си версия тези индикатори ще бъдат доста по-сериозни.

За изданието 2022 година на рали Дакар, TOYOTA GAZOO Racing залага на тандемите Насер Ал-Атия/Матьо Бумел, Жиние дьо Вилие/Денис Мърфи, Хенк Латеган/Брет Къмингс и Шамир Варива/Дани Стесен.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР