Състезателният електромобил Volkswagen ID. R постави нов рекорд за време

...
Състезателният електромобил Volkswagen ID. R постави нов рекорд за време
Коментари Харесай

Електрически Volkswagen постави пети рекорд за скорост

Състезателният електрически автомобил Volkswagen ID. R сложи нов връх за време на обиколка на пистата Blister Berg в Германия. Видеото от надпреварата беше оповестено в YouTube канала на Volkswagen Motorsport.

Автомобилът, който бе ръководен от фирмения водач Дитер Депинг (бивш немски рали шампион), измина дистанцията от 4,2 км за 1 минута и 24,2 секунди. Предишният връх беше на Radical SR3 SL, който приключи обиколката за 1 минута и 44,7 секунди.

Спортният Volkswagen ID. R е оборудван с два електрически мотора. Общата мощ на автомобила е 680 конски сили има 650 Нм въртящ миг. Електрическият спортен автомобил, който тежи 1100 кг, форсира до 100 км в час единствено за 2,25 секунди. Германските инженери са приложили на автомобилната машина спортна DRS технология от Формула 1, която разрешава да се променяте ъглите на офанзива на антикрилата, като по този метод се понижава аеродинамичното противодействие.

Преди това спортния електрически автомобил съумя да сложи безспорен връх за нанагорнище на Pikes Peak в американския щат Колорадо (7 минути и 57,148 секунди).

Също по този начин Volkswagen ID. R държи върха Nürburgring North Loop за електрически коли (6 минути и 5,336 секунди).

Освен това спортната кола беше най-бързата за нанагорнище на хълма като част от Фестивала на скоростта в британското графство Гудууд. Електрическата кола сподели време в тестването от 39,90 секунди.

Миналата есен ID. R спортният електромобил на Volkswagen сложи върха за нанагорнище на планината Тианмън в Китай. Колата измина 11-километровото разстояние за 7 минути и 38,585 секунди.

Французинът Ромен Дюма пилотира спортната машина по време на тези 4 надпревари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР