Състезателите на Българска Кудо Федерация спечелиха три първи, едно второ

...
Състезателите на Българска Кудо Федерация спечелиха три първи, едно второ
Коментари Харесай

Шест медала за България от Европейското по кудо за юноши

Състезателите на Българска Кудо Федерация завоюваха три първи, едно второ и две трети места на второто европейско състезание по кудо за юноши, което се организира от 2 до 4 февруари в Малта, бачуи " Фокус ". В конкуренцията присъединяване взеха 183 състезатели от 13 страни — Армения, Азербайджан, България, Грузия, Италия, Япония, Киргизстан, Литва, Малта, Испания, Украйна, Обединеното кралство и Уелс. Националния тим на България включваше 11 бойци. Школата със старши треньор Митко Божанов взе участие с 5 състезатели, които донесоха най-вече оценки за страната ни: Зарина Иванова - първо място, Габриел Йорданов - първо място, Емануела Вричева - трето място, Виктор Пенчев - трето място и Божидар Ганев - четвърто място.

Бойците прилагаха разнородни техники и се възползваха оптимално от свободните правила на японското смесено бойно изкуство. В арсенала на кудо с изключение на удари и ритници, са разрешени битка на земята, задушаващи техники, ключове на ръцете и краката, хвърляния, захвати на тялото и облеклата.

Митко Божанов беше един от спортните съдии по време на шампионата. Работата му беше висока оценена и получи лиценз за интернационален арбитър, който му разрешава да взе участие в определянето на спечелилите и при надпреварите за мъже и дами. Българско дете заслужи купа " Воля за победа ". Още 4 млади състезатели с български генезис участваха в шампионата, само че те се състезаваха за тима на Малта. Те заслужиха още 2 златни и 2 бронзови медала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР