Състезанията от Диамантената лига по лека атлетика ще бъдат увеличени

...
Състезанията от Диамантената лига по лека атлетика ще бъдат увеличени
Коментари Харесай

Увеличават броя на състезания в Диамантената лига

Състезанията от Диамантената лига по лека атлетика ще бъдат увеличени с едно на 15 през новия сезон 2020. Допълнителната конкуренция в програмата на веригата ще се състои на 10 май в Китай. Тя е добавена като част от партньорския контракт с китайския конгломерат " Уанда Груп ", който през предишния месец подписа 10-годишен контракт като главен спонсор на Диамантената лига.

Организаторите на веригата ще дискутират през ноември и нов формат, който ще включва 11 или 12 дисциплини по време на всяко съревнование, както и кои от тях могат да излязат отвън контрактуваната 90-минутната рамка за директно телевизионно лъчение.

Първоначалната концепция, която беше оповестена в края на август, беше стартовете във веригата да бъдат понижени до 13, а дисциплините да бъдат съкратени от 32 на 24 - по 12 за мъже и за дами, като най-дългата бегова отдалеченост да бъде 3000 метра.

След новия спонсорски контракт, обаче, в програмата на Диамантената лига за 2020 година ще бъдат включени 14 надпревари с един заключителен шампионат в Цюрих. Поради тази причина семейството на Стокхолм, което в началото беше изключено от веригата, остава в програмата.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР