Съставите на Атлетик (Билбао) и Барселона приключиха наравно - 1:1

...
Съставите на Атлетик (Билбао) и Барселона приключиха наравно - 1:1
Коментари Харесай

Атлетик (Билбао) изпусна Барселона на "Сан Мамес"

Съставите на Атлетик (Билбао) и Барселона завършиха наедно - 1:1 в мач от втория кръг на испанското футболно състезание, който се изигра на стадион " Сан Мамес ". Головете означиха Иниго Мартинес за домакините в 50-ата минута и Мемфис Депай за гостите в 75-ата.

Като цяло Барселона изигран доста слаб мач и гостите би трябвало да благодарят на неточния мерник на съперниковите нападатели за точката. Атлетик не съумя да се възползва от множеството положения, които сътвори пред каталунската врата, което бе главната причина 3-те точки да не останат в Билбао.

Още до 20-ата минута домакините пропуснаха най-малко три преференциални положения за отбелязване на гол - първо Иняки Уилямс шутира от дребен ъгъл, който беше избит от бранител на Барселона. В 10-ата още веднъж той съумя да надиграе Гарсия и насочи удар, който беше избит от Нето в ъглов удар корнер. Още при идната офанзива на домакините Ойхан Сансет откри гредата зад Нето, а в 19-ата минута самият вратар сбърка, разреши на Уилямс да шутира към вратата, само че Де Йорг самоотвержено мазета. Ситуацията не се промени изключително до края на полувремето, като още веднъж играчите на Атлетик бяха надалеч по-дейни на терена, само че нови пропуски на Беренгер, Венседор и Уилямс не разрешиха гол д ападне още до почивката.

В 50-ата минута баските въпреки всичко стигнаха до гол, откакто Мартинес засече с глава центриране от ъглов удар. В 63-ата Атлетик можеше да удвои резултата, само че мощния удар на Сансет бе отразен от Нето.

При очертаващата се загуба, гостите се активизираха и Де Йонг уцели напречната греда при прехвърлящ удар, а единствено една по-късно Депай съумя да изравни със мощен удар - 1:1. В добавеното време Гарсия си изкара пряк червен картон, защото фаулира тъкмо пред наказателното поле влезлия като запаса Нико Уилямс. Домакините не съумяха да вкарат втори гол от директния свободен удар и срещата завърши без победител - 1:1.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР