Съставен е акт на фирмата, която затрупа със строителни отпадъци

...
Съставен е акт на фирмата, която затрупа със строителни отпадъци
Коментари Харесай

Бетонираната гора: Съставен е акт на строителната фирма, глобата ще бъде до 2000 лв.

Съставен е акт на компанията, която затрупа със строителни боклуци гора и бетонира дървета край Търговище. Глобата ще бъде сред 200 и 2000 лева Виновникът за замърсяването е зает с построяването на Автомагистрала „ Хемус “ в региона.

Тежка техника стартира отстраняването на бетона. Представителят на компанията реализатор инж. Петър Попов изясни, че са употребявали пространството за краткотрайно депониране на строителните боклуци от към месец и половина.
Снимка: btvnovinite.bg
„ Избрахме мястото, тъй като чисто логистично е елементарно за разчистване. Взехме ограничения и оптимално бързо ще бъде изчистено. Започнахме, откакто от институциите ни предписаха да почистим площадката. Такива места няма на други места по обекта “, сподели още Попов и добави, че съгласно него не са нанесени вреди на природата от активността на компанията.

Не по този начин мислят обаче от Регионалната организация по горите. Инж. Кирил Вълчев изясни, че са наранени към 420 кв. м.
Снимка: btvnovinite.bg
„ След медийната обява незабавно изпратихме екип от специалисти, които откриха нарушаването. Дадено е наставление на компанията реализатор, която е замърсила със строителни материали. До 5 април би трябвало да бъде изчистено “, съобщи инж. Вълчев.

Той изясни, че има заплаха да загинат дървета, в случай че бъдат засегнати при премахването на бетона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР