Състав на Шуменския районен съд уважи искането на Районната прокуратура

...
Състав на Шуменския районен съд уважи искането на Районната прокуратура
Коментари Харесай

Служителят на съдебната охрана, който пиян блъсна момче и момиче на мотор, ще остане зад решетките

Състав на Шуменския областен съд почете настояването на Районната прокуратура в Търговище и дефинира най-тежката мярка за процесуална насила – задържане под стража, на служителя от правосъдната защита 49-годишния Валентин В. Искането на  прокуратурата се преглежда в Шумен след отказ на съдиите от Районния съд в Търговище.

Според обвиняването при действието на правосъдния охранител са налице две квалифициращи условия. То е осъществено в пияно положение и след него деецът е избягал. Искането за взимане на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ наблюдаващият делото прокурор стимулирал с изключение на с обоснованото съмнение за авторството на действието, и с действителната заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение, в случай че е на независимост, а точно да подбуди към лъжесвидетелстване. Реалната заплаха той да се укрие следва от обстоятелството на бягството му от местопроизшествието.

Досъдебното произвеждане против Валентин П. е било формирано от Районната прокуратура в Търговище, откакто служителят от правосъдната защита аргументи три междинни телесни повреди на повече от едно лице при ръководство на автомобил под въздействието на алкохол. Инцидентът станал в петък, 2 ноември, към 14, 15 часа. На двойно непрекъсната линия на пътното платно обвиненият решил да направи противоположен завой с персоналния си автомобил. След като не съумял, дал на задна предавка. Пътуващият мотоциклет с момче на 16,5 год. и момиче на 18 години се удря в него. След удара мотоциклетът се отклонява и настава преден удар в насрещно движещ се автомобил. След пътното произшествие обвиненият избягал.

Тестван с дрегер, показанията на Валентин П. посочили съществуване на алкохол в кръвта 0,71 промила. Взета му е и кръвна проба.

Пострадалото момиче е с 3 междинни телесни повреди – счупена ръка и крайник и травма на белия дроб. Извършена е била интервенция. Пострадало е и 16-годишното момче, което е правоспособно да ръководи мотоциклет.

Действията по следствието са предоставени на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Търговище.Определението на Шуменския областен съд предстои на обжалване пред Окръжния съд.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР