Състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура

...
Състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура
Коментари Харесай

Оставиха в ареста рецидивист, успял да задигне цигарите на непознат и чантата на възрастна жена

Състав на Шуменския областен съд почете настояването на Окръжната прокуратура и дефинира най-тежката мярка за неотклонение по отношение на млад мъж, обвинен за обир представляващ рисков рецидив, осъществен след приложимост на мощ, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.

34-годишният М.И. е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 199, алинея 1, т. 4 от Наказателен кодекс, както и за кражба от възрастен мъж в града. Престъплението е осъществено на 27 февруари 2022 година.

Обвиняемият забелязал възрастен мъж и решил да го ограби. Не съумял да осъществя желанията си и откраднал единствено кутия с цигари от него. Малко по-късно, на улица в град Шумен, М.И. направил обир на дамска чанта, съдържаща портмоне със сума пари, персонални документи, мобилен телефон и други движимости от владението на стара жена, като използвал за това мощ. Той издърпал мощно от ръката й чантата, даже предизвикал контузия на един от пръстите на ръката й.

Младият мъж е осъждан над 20 пъти за разнообразни закононарушения, като последно е изтърпявал наказване " отнемане от независимост “ до ноември месец 2021 година. След похищенията той беше арестуван за период до 72 часа.

Работата по двата случая продължава под надзора и управлението на Окръжна прокуратура – Шумен. Определението на съда предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР