Състав на Районен съд - Дупница одобри споразумение и наложи

...
Състав на Районен съд - Дупница одобри споразумение и наложи
Коментари Харесай

Пробация за шофьора, влачил с колата си полицейски шеф край лифт в Рила

Състав на Районен съд - Дупница утвърди съглашение и наложи наказване „ Пробация “ на водача, който при полицейска инспекция през лятото на м.г. за джипове извършители при лифта за Седемтe рилски езера не се подчинил на предписание и влачил с автомобила си полицейски началник, част от екипа проверяващи. Решението на съда е дефинитивно.

Случаят е от  29 август 2020 година, когато в региона на курорта  „ Паничище “ вървяла полицейска инспекция за джипове, които карат туристи до Седемте рилски езера в нарушаване на възбраните.

При границата с Национален парк „ Рила “ до лифтовото оборудване Иван К. от Сапарева баня жестоко нарушил публичния ред, като при ръководство на моторното транспортно средство осуетил инспекция от страна на шеф отдела „ Охранителна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи Кюстендил комисар Васил Паргов. Това било съпроводено със опозиция - влачене на полицейския чиновник с автомобила, като действието по своето наличие се отличава с изключителна смелост и цинизъм, написа в претекстовете на правосъдното решение.

Група сътрудници на водача извършител и негови съграждани тогава  организираха протест пред РПУ в Дупница с искане водачът да бъде пуснат от ареста.

Проблемът с джиповете, които карат туристи и багаж в региона на Седемте езера, не е решен. Очаква се и през идния летен сезон да има нови нарушавания, разясняват планинари и природозащитници, постоянно посещаващи региона на Седемте езера.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР