Състав на Плевенския окръжен съд днес се произнесе по наказателно

...
Състав на Плевенския окръжен съд днес се произнесе по наказателно
Коментари Харесай

Условна присъда за непълнолетен, причинил смърт на ученик

Състав на Плевенския областен съд през днешния ден се произнесе по наказателно дело с обвиняване от Окръжна прокуратура против 15-годишен възпитаник /Т.М.С./. Срещу него е повдигнато обвиняване, че е предизвикал гибел по несъобразителност на собствен връстник /Р.Б.Д./, оповестиха от съда.

Според следствието обвиненият е нанесъл съзнателно лека телесна щета на потърпевшия, която довела до драматичен излаз на случая от 3 май 2017 година в град Славяново.

В днешното правосъдно съвещание делото е изяснено от фактическа и правна страна, заради което е постановена присъда, с която съдът признава подсъдимия Т.М.С. за отговорен в осъществяването на закононарушението.

Осъжда го на една година отнемане от независимост - условно, с изпитателен период от три години от влизане на присъдата в действие.
Съдът разпорежда възпитателната работа с условно наказания обвиняем на контрольор от "Детска педагогическа стая " в Плевен. Съдът е постановил наказаният малолетен да заплати, със знанието и единодушието на родителите си, на гражданските ищци по 120 000 лв., за претърпените вследствие на осъщественото закононарушение неимуществени вреди, дружно със законната рента, считано от 3 май 2017 година до окончателното погашение, а на Държавата - 4 на 100 държавна такса върху почетения размер на гражданския иск.

Гражданският иск в останалата част до размера на сумата от 150 000 лв. е отритнат от съда като необоснован.
Присъдата не е дефинитивна, по тази причина съдът не оповестява името на подсъдимия. Тя може да се апелира и стачкува в 15-дневен период от през днешния ден пред Апелативен съд - Велико Търново.

Както Българска телеграфна агенция заяви при внасянето в съда на обвинителния акт, произшествието е станало при започване на третия час в учебно заведение, когато сред обвинения и потърпевшия зародило леко сдърпване. Т.С. нанесъл удар с ръка в брадичката на Р.Д. Последният се опитал, само че не съумял да удари съученика си. Т.С. го блъснал повторно в главата, а Р.Д изгубил равновесие, паднал на пътеката сред чиновете и си блъснал главата в пода. Бил откаран в поликлиника, където лекарите открили, че е неконтактен. Започнали реанимация, само че Р.Д. умрял.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР