Състав на Окръжния съд в Разград призна за виновна 46-годишна

...
Състав на Окръжния съд в Разград призна за виновна 46-годишна
Коментари Харесай

Съдът в Разград призна за виновна жена, укрила данъци в особено големи размери

Състав на Окръжния съд в Разград призна за отговорна 46-годишна жена, че е укрила данъчни отговорности в изключително огромни размери и ѝ наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от три години. Изпълнението на наказването е отсрочено за изпитателен период от четири години, заяви представителят на съда Илияна Банчева, представена от Българска телеграфна агенция. 

Жената ще би трябвало да заплати и разходи по досъдебното произвеждане в размер на 1389,60 лева Делото мина по реда на съкратеното правосъдно разследване като подсъдимата призна напълно обстоятелствата и събитията, изложени в обвинителния акт.

От събраните доказателства е открито, че в интервала от 2014 година до март 2016 година в Разград, в изискванията на продължавано закононарушение, Цонка Н. в качеството си на едноличен притежател на капитала и представляващ комерсиално сдружение със седалище в Разград като данъчно задължено лице, е избегнала определяне и заплащане на данъчни отговорности в изключително огромни размери - налог върху добавената стойност в размер на 137 478,52 лева

Подсъдимата като несъвършен причинител, посредством фактическите дейности на счетоводител, е удостоверила лъжа в подадените в Териториалната дирекция на Националната организация за приходите във Варна – офис гр. Разград, 26 броя справки-декларации, като е употребила документи с погрешно наличие при показване на информацията пред органите по приходите. Освен това не е издала фактура или различен счетоводен документ за осъществените продажби и е позволила реализирането на счетоводството в нарушаване на условията на счетоводното законодателство.

Присъдата може да бъде обжалвана, посочи Банчева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР