Състав на Окръжния съд в Разград постанови най-тежката мярка за

...
Състав на Окръжния съд в Разград постанови най-тежката мярка за
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъж, обвиняем за отнемане на движими вещи за над два млн. от Митническото бюро в Разград

Състав на Окръжния съд в Разград постанови най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 43-годишния С.Р., оповестиха от правосъдната институция в лудогорския град.

С разпореждане от 30 януари тази година той е притеглен в качеството на обвинен за осъществена през юли 2023 година в Разград на два пъти кражба на непознати движими движимости. В съучастничество с А.К. и други неустановени лица той е откраднал шест транспортни ленти; машина за рязане на тютюн; компресор; машина за топъл въздух; електронна везна; цигарена машина и филтропоставяща машина; пълначно-опаковачна линия; вакуум помпа; казанче за лепила; целофанираща машина; целофан машина за стекове; три вакуум помпи; компресор с ресивър; близо 189 200 кутии цигари, всичко на обща стойност 2 272 711 лв., от Териториална дирекция „ Митници “ - гр. Русе, Митническо бюро гр. Разград. Кражбата е в изключително огромни размери, представляваща изключително тежък случай, показват от съда.

Пред съда служебният бранител на обвинения и 43-годишният мъж са поискали по-лека мярка „ домакински арест “. 

От справката за съдимост на обвинения е видно, че той е неведнъж осъждан, в това число и на „ отнемане от независимост “. Налице е и действителна заплаха да се укрие, защото е притеглен за закононарушение, за което се планува наказване „ отнемане от независимост “ в един повишен размер от 10 до 20 години. Поради изложените съображения, Разградският областен съд дефинира, че по отношение на С.Р. най-адекватната мярка за неотклонение, която следва да търпи, е „ задържане под стража “. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Варна, допълват от съда в Разград. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР