Състав на Окръжния съд в Добрич прекрати съдебното производство и

...
Състав на Окръжния съд в Добрич прекрати съдебното производство и
Коментари Харесай

Добричкият съд прекрати производство за причинена смърт по непредпазливост

Състав на Окръжния съд в Добрич приключи правосъдното произвеждане и върна на прокуратурата дело, формирано по обвинителен акт против подсъдимия А.Г., на който е повдигнато обвиняване за това, че на 6 август 2020г., в Добрич, предизвикал по несъобразителност гибелта на млада жена от същия град, с която живеел на фамилни начала, в резултат на съзнателно нанесена междинна телесна щета.

Съдебният състав одобри, че на досъдебното произвеждане са позволени нарушавания на процесуални правила, довели до ограничение на правото на отбрана на подсъдимия, доколкото от обвиняването не излиза наяве какъв тъкмо е механизмът на причиняване на съзнателно нанесената междинна телесна щета.

Без почитание бе оставено направеното искане за изменение на взетата във връзка с подсъдимия мярка за неотклонение задържане под стража, която му бе наложена, откакто той не се яви на две планувани разпоредителни съвещания. Съдът реши, че понастоящем не са налице учредения за инспектиране на тази мярка поради посоченото неточно процесуално държание, както и заради обремененото правосъдно минало на подсъдимия, открито от приложената по делото информация за съдимост.

Определението на Окръжния съд предстои на обжалване и митинг в 7-дневен период пред Апелативен съд Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР