Също както имат различни езици и кухни, народите по света

...
Също както имат различни езици и кухни, народите по света
Коментари Харесай

Как се справят със стреса в различните страни по света

Също както имат разнообразни езици и кухни, народите по света имат и разнообразни способи за справяне със напрежението. Huffington Post изброява някои от тях.

1. Финландия: сауна

Високите температури и парата в дървените бани оказват помощ за детоксикацията на тялото и поддържат тонуса в студените зимни месеци. Много от финландските домове си имат лична сауна. 20 минути в сауната са задоволителни, с цел да освободите напрежението и да се усетите отпуснати.

2. Испания: сиеста

Традиционната обедна сънливост оказва помощ да презаредите и ви доставя с сила за остатъка от деня - доста по-добре от бързия обяд пред компютъра. Специалисти, изследващи съня, откриват, че и в страните, където сиестата не се практикува, хората не се усещат свежи обедно време.

3. Япония: градини от камъни

Те са както форма на изкуство, по този начин и метод за битка със напрежението. Смята се, че подреждането на камъчетата и пясъка в градината към по-големите камъни прочиства мозъка и има лечебни изгоди. Опитайте с дребна дзен градинка за бюрото си.

4. Тайланд: масаж

Тайландците са трансформирали масажа в изкуство, съчетавайки индийските правила на аюрведа с обичайна китайска медицина. Комбинацията от натиски и сходни на йога разтягания освен облекчава ставните болки и спазмите в мускулите, само че отстранява напрежението и балансира мозъка.

5. Франция: почивка

Шегата настрани - прочут факт и източник на злоба е значимостта, която французите отделят на лятната отмора. Обичайно за работещите хора във Франция е да си вземет  месец-два отмора през юли и август, с цел да пътуват и да бъдат със фамилиите си. Всъщност страната обезпечава ПЕТседмичен заплатен отпуск за тези, които работят на 35-часова работна седмица. Като оставим настрани многото публични празници.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР