САЩМнозина смятат, че основната бира на този най-голям пазар е

...
САЩМнозина смятат, че основната бира на този най-голям пазар е
Коментари Харесай

Коя е най-продаваната бира в цял свят?

САЩ

Мнозина считат, че главната бира на този максимален пазар е Budweiser. Първото място по продажби от 2001 година се държи от Bud Light. Тя също по този начин заема 16% в международен мащаб, макар, че се продава единствено в Канада, Колумбия, Мексико, Ирландия и Швеция. Второто място естествено се заема от Budweiser. Следват Miller Lite, Coors Lite и Corona Extra, написа

Канада

В момента най-популярната марка в Канада е Labatt Blue. Coors Light е на второ място, а на трето е Molson Canadian.

Бразилия

Много хора, които мислят за Бразилия, не свързват тази страна с бира по никакъв метод. Междувременно в Бразилия има 200 милиона души, които също пият бира и имат свои лични желания. Първото място е заето от локалната марка Skol. Следва с 20% от пазара Brahma, а на трето място е Антарктида с 14%.

Мексико

Най-продаваната бира е Corona. Освен това е преди всичко в листата на продажбите на вносна бира в Съединените щати. Corona е и най-широко употребяваната бира в света. Може да се закупи в над 150 страни. Второто и третото място си поделиха Tecate и Dos Equis. По петите им идва Tecate Light.

Германия

В Германия има 1300 пивоварни. Естествено, изборът на бира в тази страна е доста разнороден, макар че, несъмнено, доминира светлото. Сред цялото това величие Krombacher заема първо място. Следват го Bitburger, Warsteiner и Becks, които са и най-изнасяните.

Холандия

Страната, дала на света Heineken. Heineken също държи палмата. Най-близкият ѝ съперник Amstel се изнася главно. Но в реалност няма конкуренция. Heineken купи тази марка през 1968 година Grolsch е на трето място и надалеч обратно.

Англия

Карлинг е отпред от години. На втората лицензирана австралийската марка Foster's и белгийската Stella Artois на третата. От четвърто място до нея се доближава Carlsberg.

Ирландия

Наистина през последните години Гинес последователно губи своя дял, само че към момента господства в Ирландия и държи повече от половината пазар. Гинес се продава и създава в 50 страни по света. От компанията настояват, че е идентична на всички места, само че множеството почитатели на тази марка настойчиво имат вяра, че в Ирландия е доста по-вкусна.

Белгия

Страната е известна като парадайс за феновете на бирата. Белгия е дом на бирения колос InBev. В това отношение най-популярната бира би трябвало да бъде Stella Artois. Но не е по този начин. Тя съставлява единствено 8% от пазара. Първо място заема Jupiler с 40% от пазара. Но и тук няма конкуренция. И двете марки се управляват от един и същи Anheuser-Busch InBev.

Чехия

Още една "свята " земя за феновете на бирата. Страната с най-голяма консумация на бира на глава от популацията. Родно място на именития Pilsner Urquell, от който произлиза цялата бира вид Pilsen. Но самият Urquell (Prazdroy) заема единствено второ място. На първо е неговият по-евтин и по-демократичен брат - Gambrinus. И двете несъмнено принадлежат на една и съща компания - SAB-Miller.

Япония

В тази високотехнологична страна Asahi Super Dry е номер едно. Следват го Кирин, Сопоро и Сунто.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР