Същинските преговори за европейско законодателство за минималната работна заплата започват,

...
Същинските преговори за европейско законодателство за минималната работна заплата започват,
Коментари Харесай

Започват преговорите по същество за минимална заплата в ЕС

Същинските договаряния за европейско законодателство за минималната работна заплата стартират, откакто през днешния ден Съветът на Европейски Съюз заяви, че е одобрил своето мнение по законопроекта на Европейската комисия.

Държавите от Европейски Съюз ще договарят с Европейския парламент, с цел да бъде въведено условието във всяка страна от Европейски Съюз да има минимална заплата, която е почтена и се трансформира по ясни индикатори.

Еврокомисарят по работните места и обществените права Никола Шмит посочи на конференция, че към този момент в Европейски Съюз няма единогласие за потребността от ново законодателство по този въпрос. Той означи, че посланието на Европейски Съюз е заплатите да се покачат и това не е постоянно издавана рекомендация.

Унгария и Дания към този момент възразяват против новото европейско законодателство, Германия се въздържа до съставянето на идващото държавно управление, Австрия има потребност от още време да дефинира мнението си, разясни Шмит.

Никога не е ставало въпрос за въвеждане на идентична минимална заплата в Европейски Съюз, това е невероятно, посочи еврокомисарят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР