Същевременно здравната комисия отказа да отмени зеления сертификат за депутати

...
Същевременно здравната комисия отказа да отмени зеления сертификат за депутати
Коментари Харесай

Здравната комисия отказа да отмени зеления сертификат за депутати по искане на ИТН и Възраждане“

Същевременно здравната комисия отхвърли да анулира зеления документ за депутати по искане на Има Такъв Народ и " Възраждане " Спорът бе поради митинг на парламентарните групи на Възраждане и Има Такъв Народ, които по време на съвещанието на Народното събрание през днешния ден са поискали решението да бъде анулирано, депутатът от " Възраждане " Елена Гунчева написа в формалната си страница във Facebook, че не е била известена за провеждането на комисията през вчерашния ден и по тази причина желае решението да бъде анулирано. На същата позиция са и от Има Такъв Народ, които през вчерашния ден са дали своят вот срещу зеления документ.

Решението е следното: Депутатите ще влизат в постройките на Народното събрание с документ за ваксина или преболедуване , както и с отрицателен тест за ковид - до 72 часа с PCR и до 48 часа за антигенен.

Разходите за това обаче ще си поемат самите народни представители . Според разпореждането на ръководителя на Народно събрание Николай Минчев новите условия за влизане в постройките на Народното събрание би трябвало да влязат в действие от 24 януари. Служителите на Народното събрание и сътрудниците ще влизат по същия ред, само че техните проби, в случай че не са имунизирани, ще са за сметка на бюджета на Народното събрание.
 Зеленият документ отпада и в правната комисия
Зеленият документ отпада и в правната комисия

Депутатите гласоподаваха с 10 гласа „ за “, 5 „ срещу “ и 5 „ въздържали се “

Днес ръководителят на Комисията по опазване на здравето Антон Тонев от Политическа партия сподели, че решението от съвещанието през вчерашния ден е било постоянно и взетите решения няма да бъдат анулирани . Тонев въпреки всичко се извини на депутатите, които не са били поканени на изключителното съвещание и даде обещание това да не се случва още веднъж. " Поради лимитираното време и техническата неспособност за информация по имейл имаше неинформирани членове на Комисията, за което аз поемам отговорност с отметката, че това няма да се случи повече, даже в сходни обстановки на извънредност.

Комисията бе свикана изключително съгласно правилника за работата на Народно заседание, бе открит кворум от 14 нейни члена и се организира постоянно съвещание с гласоподаване ", сподели той през днешния ден. По думите му " това му дава съображение да не предложи на гласоподаване и да не се преценява с предлагането за анулация на решението. Тонев предложи, в случай че народен представител има оферти, да ги входира в Народно събрание, с цел да могат да бъдат прегледани от Комисията по опазване на здравето.

Останалите точки от дневния ред на комисията през днешния ден не се състояха, защото министърът Асена Сербезова трябваше да дава отговор на въпроси и да показа кабинета си, тя обаче организира в Министерство на здравеопазването първото съвещание на Националния пандемичен комитет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР