Съществуващата спортна база е амортизирана и неподходяща за провеждане на

...
Съществуващата спортна база е амортизирана и неподходяща за провеждане на
Коментари Харесай

Обновяват гребната база в Лесопарка

Съществуващата спортна база е амортизирана и несъответствуваща за осъществяване на шампионати от международен сан

Община Русе ще кандидатства за ремонт на инфраструктурата по отношение на идното домакинство на Световното състезание по драконови лодки през 2025 година и с оглед кандидатстване за Световната купа по кану-каяк-маратон през 2024 година Средствата ще се желаят от спортното министерство.

Общината е поела ангажимент посредством формуляра за кандидатстване към Международната федерация по кану-каяк да бъдат актуализирани спортните уреди, да се приготви водното трасе и да се облагороди инфраструктурата на Лесопарк „ Липник “ по метод, по-който да дават отговор на техническите характерности на Федерацията за домакинство от международен сан. Предвижда се подсилване на 2 хангара (където се съхраняват подготвителните и спортни лодки по кану-каяк) и възобновяване на санитарни възли.

Гребната база е с извънредно висок интензитет на посещаемост от страна на трениращите от трите русенски спортни клуба: Спортен клуб Кану-Каяк „ Локомотив “, Спортен клуб по корабомоделен спорт „ Земеделски младежки съюз –Иван Маринов “ и Спортен клуб „ Триатлон – Далян “.

Съществуващата спортна база е амортизирана и несъответствуваща за осъществяване на шампионати от международен сан. Идеята е настоящето положение доста да се усъвършенства и да се основат по-благоприятни условия за осъществяване на шампионати и привличане на огромен брой трениращи – деца, младежи и др.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР