Съществува специален дял от науката, наречем дерматоглифика, който се занимава

...
Съществува специален дял от науката, наречем дерматоглифика, който се занимава
Коментари Харесай

Какво казва кожният релеф на пръстите ви за вашия характер

Съществува специфичен дял от науката, назовем дерматоглифика, който се занимава с проучването на папиларните изображения върху човешките длани. Кожата на тези места има комплициран релеф, формиран от кожните гребенчета, които образуват присъщи рисунъци, неповторими за всеки човек и непроменени през целия му живот.

Основно внимание в дерматоглификата се отделя върху рисунъците, ситуирани на върха на пръстите на ръцете, защото се счита, че те имат директна връзка с нашия темперамент и държание.

Съществуват три типа кожни рисунъци: примка, дъга и серпантина. Това са трите съществени типа кожни рисунъци, които лежат в основата на науката дерматоглифика.

Примка

Примките се срещат най-често при европейците. Те подхождат на една спокойна и уравновесена персона. Хората с сходни пръсти нормално са състрадателни и се стараят да оказват помощ на другите. Бързо се сприятеляват. Въпреки че са виновни и прилежни, те рядко поемат начинания.

Основният източник на информация и усеща за сходни хора е взаимоотношението с другите.

Те са прочувствено предсказуеми и откровени. Обикновено имат положително здраве, макар че като дребни може много да са боледували.

Като цяло характерът на човек с рисунък вид примка е сангвиник. Отличава се с нараснала реактивност. Жив и с огромна възбуденост, откликващ на всичко, което притегля вниманието му. Жива гримаса и изразителни придвижвания. По лицето може да се отгатне настроението му и отношението му към избран човек или предмет. Бързо концентрира вниманието си. Понижена чувствителност (висок предел на усещане) и нараснала интензивност. Много деятелен и дееспособен. Активността и реактивността са уравновесени. Лесно се поддава на дисциплинираност, добре сдържа проявата на възприятията си и неволевите си реакции. Бързи придвижвания, бърз ритъм на речта, подготвеност за включване в нова работа, бързо концентриране на вниманието, съобразителност. Висока гъвкавост. Чувствата, настроението, ползите и стремежите са доста променливи. Лесно открива контакти с нови хора, елементарно привиква с нови условия и с нова конюнктура. Може да обича няколко мъже [жени] по едно и също време. Бързо се превключва от една работа на друга, усвоява и преустройва навиците си. Уравновесен.

Този вид хора ненавиждат тежката работа и не демонстрират интерес към нея. Ако имате примки на всички свои пръсти, то това значи, че притежавате богато въображение и сте същински мечтатели.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР