Съществува хипотеза за злоупотреби на конкурсите за театри, каза кандидатът

...
Съществува хипотеза за злоупотреби на конкурсите за театри, каза кандидатът
Коментари Харесай

Мариан Бачев за министъра на културата: Когато човек е паднал, той не трябва да бъде ритан

Съществува догадка за злоупотреби на състезанията за театри, сподели претендентът за шеф на Сатиричния спектакъл Мариан Бачев. Подобни обвинявания се чуха и от някогашния началник на Народния спектакъл.

Той изясни процедурата, по която се правят оценка претендентите. Всеки член от комисията би трябвало да попълни оценъчна карта, като максимумът точки е 76. После тези оценъчни карти се взимат от механически лица, изнасят се от залата и се връщат с подготвен протокол след 40 минути очакване, изясни Бачев.

" Създаваме следната догадка – в случай че е дребна разликата в точките, примерно 30 точки разлика, което е под 4%, тогава се задава въпроса дали изнасянето на оценъчни карти не води до операции “, сподели Бачев пред bTV.

Той добави, че това елементарно може да се избегне, в случай че откъм гърба на всяка оценъчна карта всеки член на комисията напише името си и се подпише.

" За всички театри през седмицата се случиха едни и същи неща. По-опитните споделиха " тук се прави по този начин, то си е по този начин “. Представете си избори, през целия ден се гласоподава, имаш урна с бюлетини. Взимат ти нещата и ти споделят ето ти, протокола е подготвен “, сподели Бачев.

На въпрос какво му е мнението за клипа на културния министър Атанас Атанасов, Мариян Бачев сподели, че когато човек е паднал, той не би трябвало да бъде ритан.

" След целия спешен ПР аз хем го скърбя, хем нищо не мога да направя. Да е на 18 години, да го извиня, само че той е на 32, фамилен, споделят, че носи отговорност. Смятам, че той е бил измамен, само че човек самичък си избира съветниците “, сподели Бачев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР