Съществува една рядка категория книги, които стискат за гърлото от

...
Съществува една рядка категория книги, които стискат за гърлото от
Коментари Харесай

„Новата прическа на Вики“ - за домашното насилие като болест на обществото

Съществува една рядка категория книги, които стискат за гърлото от първата до последната страница. „ Новата прическа на Вики “ е като ритник в слънчевия сплит. Цветелина Цекова отваря кутията на Пандора и разкрива неуместната истина за домашното принуждение.

Историята на основната героиня пресъздава действителни събития и напълно не е единствена по рода си. И тъкмо там е казусът. Според неофициалната статистика всяка четвърта жена в България е жертва на домашно принуждение. А то не е заключено единствено зад вратата на жертвата и насилника - сраснало се е надълбоко с нас и събира легиони, облечени в приемливост и бездейност към експанзията.

“Книгата свързва хората с идентична орис, без значение къде дали са се виждали или не. Нейната цел е да бъде като зов, като пестник, като нещо, което би трябвало да отрезви обществото, тъй като това, което се случва когато хората си мълчат, чувайки, че в прилежащия апартамент някой го бият, би трябвало да спре. Хората би трябвало да са доста по-отговорни към тази тематика, тъй като тя е като болест ”, споделя авторката Цветелина Цекова

Чуйте повече в диалога на Ива Дойчинова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР