САЩ забраняват от днес на Русия да извършва плащания по

...
САЩ забраняват от днес на Русия да извършва плащания по
Коментари Харесай

САЩ забраниха на Русия да си изплаща дълга от доларовите ѝ сметки в американски банки

Съединени американски щати не разрешават от през днешния ден на Русия да прави заплащания по дълга, употребявайки средства в американски банки , засилвайки икономическите вреди за Москва от нахлуването й в Украйна, заяви Министерството на финансите на Съединени американски щати.

" Днес е крайният период за Русия да извърши още едно заплащане по дълга. От през днешния ден Министерството на финансите на Съединени американски щати няма да разреши заплащания по дълга в долари от сметки на съветското държавно управление в американски финансови институции ", сподели представител на Министерството на финансите пред Агенция Франс Прес.

Русия би трябвало да избира сред изтощение на доларовите си запаси, нови доходи, или дефолт.

Преди това заплащанията по дълга бяха освободени от съвсем цялостното блокиране , изолирало Русия от международната финансова система, и страната направи няколко заплащания към задгранични кредитори посредством огромни американски банки. На страната също беше позволено да получава заплащания за продажбите на нефт и газ, макар че Съединени американски щати не разрешиха вноса от Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР