САЩ, Великобритания, Франция и Германия не могат да претендират за

...
САЩ, Великобритания, Франция и Германия не могат да претендират за
Коментари Харесай

Руското външно министерство изключи участието на четири държави в посредничеството за Украйна

Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия не могат да претендират за ролята на неутрални медиатори в мирния развой в Украйна, защото са въвлечени в спор с Русия, оповестиха от външното министерство.

Така разясниха предлагането на някогашния началник на Мюнхенската конференция по сигурността Волфганг Ишингер за основаване на контактна група за Украйна за „ пускане на мирния развой “. Според него в него би трябвало да вземат участие Вашингтон, Лондон, Париж и Берлин.

„ Официално ние не знаем нищо за тази самодейност. Въпреки това концепцията на Ишингер повдига основателни въпроси. На първо място, тъй като и четирите упоменати страни сами са участници в спора с Русия, който продължава на територията на Украйна ", сподели източникът на Министерство на външните работи, като посочи, че са научили за предлагането от пресата.

Ведомството означи, че тези страни доставят оръжие на Украйна и изпращат там наемници, доставят ВСУ с разследваща информация и образоват украински бойци. Освен това те постановиха наказания на Русия, блокираха нейните задгранични активи, желаеха арбитражен съд да накаже нейното управление и изнудват нейните другари да им забранят да си сътрудничат с Москва.

„ Тези страни поддържат псевдомирните начинания на Зеленски, които съставляват ултимативни претенции за предаване на страната ни, откъснати от действителността “, акцентират събеседниците.

Те също по този начин обърнаха внимание на обстоятелството, че тези страни към този момент са се дискредитирали, когато поддържаха антиконституционния прелом в Киев и се отдадоха на саботажа на Минските съглашения.

" С сходни подходи Съединени американски щати, Англия, Франция и Германия не могат да претендират за ролята на неутрални медиатори, започващи мирния развой. Те не са заинтригувани от разрешаването на рецесията и вършат всичко, с цел да удължат оптимално борбата ", допълниха от Министерство на външните работи.

Москва счита, че в действителност всеобхватно, заслужено и стабилно споразумяване на спора е допустимо единствено вследствие на преустановяване на военните дейности и доставки на западни оръжия, признание на новите териториални действителности, демилитаризация и денацификация на Украйна, потвърждаване на нейната безпристрастен и извънблоков статут, унищожаване на глобите, отдръпване на правосъдни каузи против Русия, възобновяване на статута на съветския език, правата на националните малцинства и другарските връзки с Русия и другите съседи на Украйна.

„ За страдание, западните страни, които претендират да бъдат медиатори, не оферират нищо сходно “, заключиха дипломатите.

Русия неведнъж е заявявала, че е подготвена за договаряния с Киев, макар че самите украински управляващи постановиха възбрана за тях. В същото време западните страни непрекъснато приказват за нуждата от продължение на военните дейности и увеличение на доставките на оръжие. Кремъл отговори, че военната помощ единствено ще удължи страданията на украинския народ. Според прессекретаря на президента Дмитрий Песков, задачите на спецоперацията ще бъдат реализирани, нейното бъдеще и триумф не подлежат на подозрение.

Превод: В. Сергеев

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР