САЩ вече нямат военно превъзходство над Русия и Китай, съобщи

...
САЩ вече нямат военно превъзходство над Русия и Китай, съобщи
Коментари Харесай

The National Interest: САЩ вече нямат военно превъзходство пред Русия

САЩ към този момент нямат военно предимство над Русия и Китай, заяви американското издание The National Interest.

Американските публицисти обърнали внимание на изказването на шефа на военното разузнаване Робърт Ешли, който по време на своето явяване пред комитета на Сената на Съединени американски щати изказал мнение, че еднополюсният свят останал в предишното. Съединени американски щати все по-често се сблъскват с съперници, чиито военни благоприятни условия не отстъпват, а от време на време даже превъзхождат Пентагона.

„ Нашите съперници не престават да развиват инструментите по въздържане на Съединени американски щати: на земята, във въздуха, в космоса и в интернет-пространството. Държавите-конкуренти не престават да употребяват дипломатически, стопански, политически и други механизми за въздействие при осъществяване на своите стратегии.

Според генерала, двете съществени закани за Съединени американски щати са Русия и Китай. Тези страни интензивно създават нови типове въоръжения, чиито бойни благоприятни условия значително превъзхождат в този момент съществуващите технологии. Обърнато е изключително внимание на най-новото съветско хиперзвуково оръжие, което е способно да преодолее американските системи за ПРО.

Ешли смята, че системата за сигурност на Съединени американски щати се нуждае от възобновяване и рационализиране. Русия и Китай интензивно развиват и усложняват своите технологии, по тази причина би трябвало да им подхождат. Ако Съединени американски щати желаят да преобладават над своите евентуални съперници, те ще би трябвало да се развиват.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР