САЩ възнамерява да блокира отпускането на заем от 5 милиарда

...
САЩ възнамерява да блокира отпускането на заем от 5 милиарда
Коментари Харесай

САЩ блокира $5 млрд., отпускни от МВФ на Иран за борба с коронавируса

Съединени американски щати има намерение да блокира отпущането на заем от 5 милиарда $ на Иран от Международния валутен фонд (МВФ), за битка с ковид , оповестява The Wall Street Journal, базирайки се на източници в администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Според тях иранското държавно управление разполага с задоволително средства за справяне с разпространяването на вируса и в случай че МВФ финансира Техеран , тогава не употребява парите за битка с вируса, а за да помогне на стопанската система в онази част, която е потърпевша от американските наказания , или ще насочи средства да финансира своите съдружници в Близкия изток.
 За първи път от 60 години Иран желае заем от МВФ - за битка с ковид Обновена
За първи път от 60 години Иран желае заем от МВФ - за битка с ковид

Иранската централна банка желае от Кристалина Георгиева $5 милиарда от незабавния фонд

The Wall Street Journal отбелязва, че Вашингтон, като най-големият акционер на МВФ, значително дефинира дали желаните от страната средства ще бъдат отпуснати от фонда, само че други членове на организацията имат опцията да не са съгласят със Съединени американски щати , в случай че доста от тях вземат друго решение и броя на позитивните гласове, надвишава броя на гласовете срещу.

Съединени американски щати счита, че Иран има милиарди долари във Фонда за национално развиване, който се образува от приходите от продажбата на петрол и газ . Както преди време в изявление съобщи специфичният представител на Съединени американски щати за Иран Брайън Хук, Техеран би трябвало да пренасочи парите, които харчи за разнообразни военни интервенции за битка с ковид .

Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф съобщи на 12 март, че Техеран желае помощ от МВФ в размер на 5 милиарда $ за битка с разпространяването на ковид в страната .

Министерството на здравеопазването на Иран осведоми за първите случаи на болест в страната на 19 февруари. По последни данни броят на инфектираните надвишава 62 хиляди, регистрирани са 3 872 смъртни случая .
 Починалите от ковид в Иран са близо 4000
Починалите от ковид в Иран са близо 4000

Общият брой на инфектираните се усили с 62 589 след нови 2089 инфектирани. 3987 са в сериозно състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР