САЩ смятат, че Русия е провела неуспешен тест на междуконтиненталната

...
САЩ смятат, че Русия е провела неуспешен тест на междуконтиненталната
Коментари Харесай

CNN: Изпитание на прехвалената руска ракета "Сармат" се е провалило, докато Байдън е бил в Киев

САЩ считат, че Русия е провела несполучлив тест на междуконтиненталната балистична ракета " Сармат " по време на визитата на Джо Байдън в Украйна. Това заяви CNN. 
 
Според двама американски чиновници тестовото изстрелване на междуконтинентална балистична ракета е станало в понеделник. Според малкия екран, Русия е уведомила Съединени американски щати преди старта, а Белият дом не счита това за стъпка към ескалация.
 
Високопоставени американски служители са уверени, че пробата на тежката ракета " Сармат " се е провалил. Те считат, че Путин би подчертал значимостта на изстрелването по време на обръщението си към руснаците, в случай че то беше сполучливо.
 
Какво съставлява междуконтиненталната балистична ракета " Сармат "?
МБР " Сармат " се появи на въоръжение в РФ, с цел да размени руските междуконтинентални балистични ракети Р-36М2 " Воевода ". Разработването й се прави в държавния ракетен център " Макеев " от 2009 година насам. Дължината на ракетата е 35,5 м, масата при изстрелване - 208,1 тона, а оптималният обхват е 18 000 км. Експертите считат, че една ракета може да носи от 10 до 15 бойни глави с мощ 750 кт.
 
През юни 2022 година Путин разгласи сполучливото тестване на междуконтинентална балистична ракета и съобщи, че първият комплекс ще бъде на бойно дежурство в края на годината.
 
По време на вчерашната тирада с обръщение до Федералното заседание на Руската федерация Путин съобщи, че Русия приключва присъединяване си в контракта за понижаване на стратегическите нападателни оръжия със Съединени американски щати. Той също по този начин инструктира да се подсигурява готовността за тестване на съветското нуклеарно оръжие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР