САЩ ще завърши като №1 по медали за четвърта поредна

...
САЩ ще завърши като №1 по медали за четвърта поредна
Коментари Харесай

Пак прогнозират американска доминация на Олимпиадата

САЩ ще приключи като №1 по медали за четвърта поредна Олимпиада, до момента в който домакините от Франция ще отбележат огромен скок, завършвайки на трето място по оценки, откакто на последните летни олимпийски игри бяха осми в генералното нареждане. С наближаването на най-голямото спортно събитие и по-конкретно с оставането на тъкмо 100 дни до началото, профилираната компания за обработка на данни " Грейсноут " показа своята прогноза за Париж 2024, като несъмнено, създаването е основана на композиция от резултати от огромните шампионати от края на Игрите в Токио досега.

И таблицата наподобява по този начин - американците се чака да бъдат №1 както по златни медали (39), по този начин и по извоюван оценки като цяло (123).

Именно Щатите ще са домакини на лятната Олимпиада, която следва след Париж - през 2028 година в Лос Анджелис.

Китай, последната страна, друга от Съединени американски щати, която може да се похвали с това, че е била №1 по медали, ще приключи на второ място (35 златни медала). Домакините от Франция се подреждат трети в прогнозното класиране с 28 първи места.

Ако упованията фактически се изпълнят, то Париж 2024 ще бъде най-хубавата Олимпиада за френския спорт от 1900 година насам, когато още веднъж столицата на Франция одобри събитието.

Цялостната прогноза за сбор медали пък наподобява ето по този начин:

1. Съединени американски щати (123)

2. Китай (89)

3. Англия (66)

4. Франция (55)

5. Австралия (50)

6. Япония (49)

7. Италия (47)

8. Нидерландия (38)

9. Германия (36)

10. Южна Корея (24).

За страдание, както и сами може да се досетите, България не попада в Топ 30 на призьорите, само че пък там попадат страни като Етиопия (13), Узбекистан (13), Грузия (12), Сърбия (10), Румъния (10), Казахстан (10), Ямайка (9) и Кения (9).
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР