САЩ ще включат системи за противоракетна отбрана Patriot в следващия

...
САЩ ще включат системи за противоракетна отбрана Patriot в следващия
Коментари Харесай

САЩ ще включат Patriot в следващия пакет помощ за Украйна

САЩ ще включат системи за противоракетна защита Patriot в идващия пакет помощи за Украйна, оповестява Associated Press .

Доставката на този вид военно съоръжение ще бъде оповестена като част от нов пакет военна помощ за Украйна. Освен това Вашингтон има намерение да трансферира и JDAM (Joint Direct Attack Munition) управляеми авиационни бомби на управляващите в Киев.

Според организацията към момента не е ясно по кое време ще бъде направена доставката на Patriot, защото американската войска към момента не е обучила въоръжените сили на Украйна да употребяват системата за противоракетна защита. Обучението на украинските военни за потребление на комплексите, евентуално, ще се организира в американска военна база в Германия и ще отнеме няколко седмици.

По-рано CNN, базирайки се на неназовани представители на американските управляващи, заяви, че Вашингтон завърши проекти за доставка на системи Patriot на Украйна. Американските управляващи към момента не са удостоверили публично тази информация. На собствен ред Москва предизвести Вашингтон да не трансферира сходни оръжия в Украйна. По-специално, както сподели прессекретарят на президента Дмитрий Песков предходната седмица, Patriot ще станат законна цел за съветските въоръжени сили, в случай че бъдат доставени от Вашингтон на Киев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР