САЩ ще предприемат действия в защита на демокрацията във Венецуела,

...
САЩ ще предприемат действия в защита на демокрацията във Венецуела,
Коментари Харесай

Майк Помпео: Вашингтон ще премине към дела, за да защити демокрацията във Венецуела

САЩ ще подхващат дейности в отбрана на демокрацията във Венецуела, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео, представен от Франс прес.

Напрежение сред протестиращите и Националната армия набъбна през вчерашния ден, откакто режимът на Николас Мадуро затвори няколко гранични пункта. Войници използваха сълзотворен газ против група хора, опитващи се да прекосят границата, а двама души бяха убити от силите за сигурност на границата с Бразилия.

" Съединени американски щати ще преминат към каузи против тези, които се опълчват на мирното възобновяване на демокрацията във Венецуела. Сега пристигна времето да се работи, с цел да се поддържат потребностите на обезверения венецуелски народ ", написа в Туитър държавният секретар.

" Солидарни сме с тези, които не престават битката за независимост ", увери още той.

Помпео дефинира като бандити силите за сигурност, лоялни на венецуелския президент Николас Мадуро, които стреляха по протестиращи. Ранените са над 300, в това число колумбийци.

По заповед на Мадуро венецуелските сили за сигурност откриха огън по поддръжници на опозиционния водач Хуан Гуайдо, с цел да попречат на влизането на филантропична помощ във Венецуела от прилежащи страни. 

Гуайдо прикани интернационалната общественост да обмисли " всички разновидности ". Той добави пред медиите в колумбийския град Кукута, че на следващия ден ще взе участие в срещата на Групата от Лима, на която ще участва и вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс.

Гуайдо се прогласи за изпълняващ длъжността президент на Венецуела и беше приет от петдесетина страни. / Бтв

Използвани са материали на Българска телеграфна агенция

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Морски (преди 35 секунди) Рейтинг: 839 | Одобрение: 294 С две думи: Гренада - две. Напиши коментарИме:К
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР