САЩ ще предоставят на Украйна поредния пакет от помощи за

...
САЩ ще предоставят на Украйна поредния пакет от помощи за
Коментари Харесай

САЩ дадоха на Киев 125 млн.долара военна помощ срещу руската агресия

САЩ ще дават на Украйна следващия пакет от помощи за повишение боеспособността на страната. Веднага се дават 125 млн.долара, а още 150 млн. ще бъдат заделени, когато стартират да се организират нужните промени, оповестява „ Дойче веле ”.

Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласи нов пакет помощ за Украйна в размер на 125 млн. $ за повишение на отбранителната дарба на страната. В известие на ведомството се показва, че средствата се дават в границите на Инициативата за поддръжка на сигурността на Украйна и ще бъдат ориентирани за образование на бойци, закупуване на снаряжение и помощ на военни съветници.

Това ще разреши на украинските сили „ да защитят териториалната целокупност на страната, да обезпечат сигурността на границите и да покачат оперативната съгласуемост с НАТО ”, написа в прессъобщението.

От Пентагона акцентират, че тази стъпка удостоверява уговорката на Съединени американски щати „ да дават отбранителни смъртоносни оръжия, което ще разреши на Украйна да се пази по-ефективно от съветската експанзия ”.

Средствата ще бъдат изразходвани за закупуването на два патрулни катера „ Mark IV ” и прекачване в Украйна на противоартилерийски радари и тактическа военна техника, за приемането на сателитни изображения и аналитични качества, оборудване за обезпечаване на военно- медицинска помощ и за бойна евакуация.

Останалите 150 млн. $, които Конгресът гласоподава за финансовата 2021 година, ще бъдат да предоставени откакто Пентагонът и Държавният департамент се уверят, че Киев е напреднал задоволително при провеждането на основни промени в региона на защитата. 

Министерството на защитата на Съединени американски щати приканва Украйна да продължи провеждането на промени по усилване на гражданския надзор над въоръжените сили, да увеличи прозрачността и отчетността в отбранителната индустрия и снабдяването, както и модернизацията на бранша на защитата и на други основни области, в сходство с правилата и стандартите на НАТО.

От 2014 година до момента Съединени американски щати са дали на Украйна над 2 милиарда $ помощ в региона на сигурността. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР