САЩ ще изплатят над 200 млн. долара на Световната здравна

...
САЩ ще изплатят над 200 млн. долара на Световната здравна
Коментари Харесай

Байдън ревизира Тръмп, САЩ дават над 200 млн. долара на СЗО

САЩ ще изплатят над 200 млн. $ на Световната здравна организация (СЗО) до края на месеца, откакто ревизират проекта за отдръпване от организацията на някогашния президент Доналд Тръмп. Това разгласи държавният секретар Антъни Блинкън, представен от " Франс прес ".

Сумата се равнява на уговорките, поети от Съединени американски щати към международния здравен орган, на който те са най-големият донор.

" Това е основна стъпка напред в осъществяването на нашите финансови отговорности като член на СЗО и отразява възобновения ни ангажимент да подсигуряваме, че СЗО има нужната поддръжка да управлява световния отговор на пандемията ", означи Блинкън на виртуално съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по отношение на COVID-19.

" Съединени американски щати ще работят като сътрудник за справяне с световните провокации. Тази пандемия е едно от тези провокации и ни дава опция освен да преминем през актуалната рецесия, само че и да станем по-подготвени и по-устойчиви за бъдещето ", посочи още той.

Блинкен съобщи, че Съединени американски щати също ще " дават забележителна финансова поддръжка " на Covax, световен проект за разпространяване на ваксини измежду най-бедните страни.

Тръмп, който се сблъска с рецензии за работата си с Covid в Съединените щати, която претърпя най-вече жертви от всички народи, разгласи евакуиране от Световната здравна организация, заявявайки, че е спазен за Китай и не е направил задоволително, с цел да спре пандемията.

Президентът Джо Байдън неотложно анулира решението, макар че администрацията му също по този начин притисна Китай да бъде по-готов за екип на СЗО, проверяващ произхода на опустошителния вирус.

" Всички страни би трябвало да дават разполагаем всички данни от най-ранните дни на всяко огнище ", сподели Блинкен.

" И отсега нататък всички страни би трябвало да вземат участие в транспарантен и постоянен развой за попречване и реагиране при изключителни обстановки в опазването на здравето, тъй че светът да научи допустимо най-скоро допустимо най-скоро. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР