САЩ ще доставят на Черна гора леки тактически транспортни средства

...
САЩ ще доставят на Черна гора леки тактически транспортни средства
Коментари Харесай

САЩ и Черна гора подписват стратегическо военно споразумение

Съединени американски щати ще доставят на Черна гора леки тактически транспортни средства на обща стойност от 36 милиона $, предадоха международните организации.

Новината беше обявена от държавния секретар Майк Помпео по време на визитата му в балканската страна, която неотдавна се причисли към НАТО.

По думите му, двете страни са на прага на подписването на огромно военно съглашение. Тактическите транспортни средства ще бъдат доставени незабавно откакто бъдат доуточнени детайлите по съглашението.

Помпео акцентира че Съединени американски щати не престават да поддържат Черна гора за присъединението й към Европейски Съюз. От своя страна черногорският президент Мило Джуканович означи, че като член на НАТО страната му остава благонадежден сътрудник на Съединени американски щати в района.

Американският държавен секретар се срещна също с премиера на Черна гора Душко Маркович и с министъра на външните работи Сръджан Дарманович. При диалозите той съобщи, че Черна гора е дребна страна, само че играе значима роля в района.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР