САЩ съобщиха, че са назначили дипломата от кариерата Лорънс Гъмбинър

...
САЩ съобщиха, че са назначили дипломата от кариерата Лорънс Гъмбинър
Коментари Харесай

САЩ назначиха нов шеф на мисията в Куба на фона на мистериозните атаки

САЩ оповестиха, че са назначили дипломата от кариерата Лорънс Гъмбинър за нов началник на американската дипломатическа задача в Куба, осведоми Ройтерс.

Назначението се случва на фона на разразилата се дипломатическа рецесия, обвързвана с мистериозни офанзиви против личния състав на посолството. Десетки американски чиновници в посолството в Хавана са потърпевши. За първи път през август беше обявено за " звукови офанзиви ", които водят до загуба на слуха и " леко увреждане на мозъка ", което може да включва мозъчно разтърсване или главоболие.

Предишният шарже д`афер Скот Хамилтън напусна Куба по-рано този месец, откакто Вашингтон подреди евакуация на част от личния състав.

Въпреки че Съединени американски щати не са обвинили публично Куба за мистериозните офанзиви, през предходната седмица Доналд Тръмп разгласи, че Хавана е виновна.

Гъмбинър, който е приключил право, три години е бил заместител на посланика на американската задача в Лима, Перу. Заемал е поста заместител на непрекъснати представител на американската задача в Организацията на американските страни, както и разнообразни позиции в Богота, Тел Авив и Сан Хосе.

Междувременно Куба упрекна Съединени американски щати, че попречва следствието на мистериозните " звукови " офанзиви против американски дипломати, осведоми Агенция Франс Прес. Хавана твърди, че на проверяващите е отхвърлен достъп до жертвите и медицинските им картони.

Най-малко 24 чиновници на американското посолство в Хавана са наранени. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР