САЩ санкционираха шестима севернокорейци, един руснак и юридическо лице, които

...
САЩ санкционираха шестима севернокорейци, един руснак и юридическо лице, които
Коментари Харесай

САЩ удариха севернокорейци и руснак след ракетните изпитания на КНДР

САЩ глобиха шестима севернокорейци, един руснак и юридическо лице, които съгласно тях са виновни за набирането на артикули за оръжейните стратегии на Северна Корея, ход, който следва серия от изстрелвания на севернокорейски ракети, в това число две от предходната седмица насам, осведоми " Ройтерс ".

Министерството на финансите на Съединени американски щати съобщи, че дейностите са в сходство с американските старания за попречване на развиването на оръжия за всеобщо заличаване от Северна Корея и стратегиите за балистични ракети " и попречват опитите на Пхенян да популяризира свързани технологии ".

Ведомството уточни, че глобите са последвали шест изстрелвания на севернокорейски балистични ракети от септември 2021 година, всяко от които съгласно него нарушава голям брой резолюции на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В изказване заместник-министърът на финансите, отговарящ за тероризма и финансовото разузнаване, Браян Нелсън акцентира, че дейностите са ориентирани към " продължаващото потребление на представители в чужбина от Северна Корея за нелегално набиране на артикули за оръжия ".

Нелсън посочи, че последните изстрелвания на ракети на Северна Корея са " в допълнение доказателство, че тя продължава да развива неразрешени стратегии макар апелите на интернационалната общественост за дипломация и денуклеаризация ".

Севернокорейският водач Ким Чен Ун прикани за усилване на стратегическите военни сили на страната си, до момента в който следи теста на хиперзвукова ракета във вторник, оповестиха севернокорейските държавни медии. Прочетете още

Вторият тест на " хиперзвукова ракета " за по-малко от седмица акцентира новогодишния обет на Ким да поддържа армията с авангардни технологии в миг, когато договарянията с Южна Корея и Съединените щати са в застой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР