САЩ са постигнали предварително споразумение с „Локхийд Мартин“ за покупка

...
САЩ са постигнали предварително споразумение с „Локхийд Мартин“ за покупка
Коментари Харесай

Пентагонът купува изтребители Ф-35 за $13 милиарда

САЩ са постигнали авансово съглашение с „ Локхийд Мартин “ за покупка на нови стелт изтребители Ф-35 на стойност към $13 милиарда, което отваря пътя за по-голяма договорка към 2020 година, при която цената на един аероплан ще падне до $80 млн., заяви Ройтерс.

При сегашната покупка на 141 машини Ф-35 е реализирана най-ниска цена за разновидността Ф-35А – към $89 млн., която е с 6% по-ниска от последната договорка от февруари 2017 година - $94,3 млн., разкрили източници, осведомени с договарянията.

Свалянето на цената на най-скъпата отбранителна стратегия в света е от основно значение за приемане на повече поръчки – както от Съединени американски щати, по този начин и от чужбина, показва Ройтерс.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и други US представители подлагаха на критика програмата за Ф-35 поради закъснения и превишаване на разноските, само че цената са аероплан стабилно понижава през последните години, а продукцията пораства.

Постигнатата сделка по новата договорка би трябвало да формализирана с някои елементи по цената и други условия в контракт, чието оповестяване се чака до седмици, декларирали източници, поискали анонимност. Освен това продължавали договарянията за многогодишна договорка с военното министерство на Съединени американски щати на цена над $37 милиарда, която включва доставката на 440 изтребителя Ф-35.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР