САЩ призовават Франция, Великобритания, Германия и други европейски съюзници да

...
САЩ призовават Франция, Великобритания, Германия и други европейски съюзници да
Коментари Харесай

Проф. Чуков: Няма данни за българи сред бойците на Ислямска държава

САЩ приканват Франция, Англия, Германия и други европейски съдружници да си вземат назад над 800 бойци от така наречен Ислямска страна, след отдръпването на американските сили оттова, като алтернативата е те да бъдат освободени. Това съобщи американският президент Доналд Тръмп преди дни в Туитър, като още веднъж акцентира успеха над Халифата.

Част от историята ли е към този момент " Ислямска страна " и какъв брой действителен е рискът от атентати от арестуваните европейски жители, в случай че те бъдат признати назад в Европа - посетител по тематиката в Сутрешния блок беше арабистът проф. Владимир Чуков.

Преди тематиката за " Ислямска страна ", арабистът разяснява осуетената преди дни подготовка на атентат в Северна Македония. По думите на проф.Чуков, терористичната заплаха в западната ни съседка идва от албанци, които съставляват сериозен контингент джихадисти. Нека напомним, че шефът на някаква самобитна академия на фронта Нусра, е албанец, акцентира още арабистът.

Няма изрично доказателство за присъединяване на български жители в редиците на Ислямска страна, съобщи проф. Чуков.
Проф. Владимир Чуков, арабист: В тази война доста от нещата ще останат загадка, има разнообразни информации, само че публично, черно на бяло, няма такова нещо. Така че, дано да успокоим - България не е измежду тези страни, които би трябвало да връщат бойци от " Ислямска страна ". Големият проблем е за западноевропейците и то като обособени страни - Англия, Франция, Германия, които излъчват най-големите контингенти, наред с Белгия и Дания, които обрисуваха собствен жанр за работа с тези свои жители.
Идеологията на " Ислямска страна " няма по какъв начин да бъде победена - най-малко с тези средства и на този стадий, разяснява в умозаключение проф. Чуков.
 Каква е ориста на джихадистите-чужденци след „ Ислямска страна “? Каква е ориста на джихадистите-чужденци след „ Ислямска страна “?
Англия отхвърли апела на Доналд Тръмп задграничните бойци от „ Ислямска страна " да бъдат връщани в страните им. Германия е подготвена да съди година..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР