САЩ предупредиха Киев за опасността от удари от украинска страна

...
САЩ предупредиха Киев за опасността от удари от украинска страна
Коментари Харесай

САЩ предупредиха Киев да не нанася удари по територията на Русия

САЩ предизвестиха Киев за заплахата от удари от украинска страна по територията на Русия, изключително " в дълбочина ", защото това крие риск от ескалация. За това написа Ройтерс, базирайки се на свои източници, съобщи УНИАН.

Както беше маркирано, представители на Вашингтон са загрижени за потреблението на оръжията, доставени от Запада за тази цел.

„ Имаме опасения по отношение на ескалацията и в това време не желаеме да слагаме географски ограничавания или да им връзваме ръцете (на Украйна) прекалено много в потреблението на това, което им даваме “, сподели един от събеседниците.

Друг източник означи, че Съединени американски щати и Украйна имат взаимно схващане за степента, в която Киев може да употребява доставените му оръжия.

„ Досега имаме общо схващане за границите “, акцентира той.

По-рано сходни опасения изрази съветникът на ръководителя на Оперативна програма Алексей Арестович. Според него Западът не бърза да трансферира далекобойни оръжия на Украйна, с цел да не „ гневи Путин “.

Както УНИАН заяви по-рано, съгласно известия в медиите има неофициални съглашения сред страните от НАТО да се въздържат от доставка на избрани типове оръжия на Украйна. Това се дължи на риска от директна военна борба с Русия, който Алиансът желае да сведе до най-малко.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР