САЩ предложиха на Япония да разположат крилати ракети Томахоук в

...
САЩ предложиха на Япония да разположат крилати ракети Томахоук в
Коментари Харесай

САЩ разполагат Томахоук в Япония?

САЩ предложиха на Япония да разположат крилати ракети " Томахоук " в японския архипелаг, с цел да обезпечат баланс на силите в района. Говорител на държавното управление призна пред вестника, че с американската страна се обмисля и ротационно наблюдаване в Индо-Тихоокеанския район.
Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс счита, че Китай се готви за инвазия в Тайван през 2027 година, само че това напълно не значи, че войната в действителност ще се случи. Анализът на Бърнс сочи, че китайският водач Си Дзинпин е охладил упоритостите си към Тайван поради несполучливата съветска интервенция в Украйна. Това обаче не значи, че Съединени американски щати подценяват стратегическата цел на Пекин да си върне Тайван.>
Същата оценка споделя и генералният секретар на НАТО. На взаимна конференция в Токио с японския министър председател Фумио Кишида Йенс Столтенберг съобщи: " Пекин деликатно следи войната на Русия и извлича скъпи поучения за бъдещи решения ". Столтенберг и Кишида подчертаваха загрижеността си от засилващото се военно съдействие сред Китай и Русия.
Според така наречен Вашингтонски мозъчен концерн, китайска инвазия в Тайван ще докара до голям брой китайски, тайвански, японски и американски жертви и мъчно ще приключи с победа за китайската войска. Тръстът предвижда, че след такава война минимум два американски самолетоносача ще са на дъното на Тихия океан, а китайският флот ще е в отломки.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР