САЩ планират да предоставят на Украйна усъвършенствана ракетна система, която

...
САЩ планират да предоставят на Украйна усъвършенствана ракетна система, която
Коментари Харесай

Байдън все пак праща в Украйна умни ракети

САЩ възнамеряват да дават на Украйна усъвършенствана ракетна система, която да помогне на Киев да се бори с съветския боен прогрес. Това разкри в. " Ню Йорк таймс ".

" Реших, че ще предоставим на украинците по-съвременни ракетни системи и муниции, които ще им разрешат да нанасят по-прецизни удари по основни цели на бойното поле в Украйна ", съобщи президентът на Съединените щати Джо Байдън.
 Топ военачалник от Съединени американски щати: Над 20 000 бойци са убити в Украйна
Топ военачалник от Съединени американски щати: Над 20 000 бойци са убити в Украйна

Кремъл търпи съществени загуби на фронта

Анализатори чакат в сряда Съединени американски щати да разгласят, че ще изпратят на Украйна дребен брой високотехнологични ракетни системи със междинен обхват на деяние .

Ракетните системи HIMARS са част от нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 700 млн. $ , който ще включва също хеликоптери, противотанкови оръжейни системи Javelin, тактическо съоръжение, аварийни елементи, транспортни средства и други.

Асошиейтед прес посочи, че те са извънредно значимо оръжие, за което украинските водачи молят, до момента в който се борят да спрат съветските офанзиви в Донбас. Съединени американски щати се пробват да вземат деликатна решение: да оказват помощ на Украйна, без да ескалират войната, като дават оръжия, които биха могли да разрешат на Украйна да поразява цели надълбоко в Русия .
 Зеленски: Атакуваме в Херсон и към Харков
Зеленски: Атакуваме в Херсон и към Харков

Украинският президент разяснява обстановката на фронта

Новият пакет от военна помощ от Съединени американски щати за Украйна се чака да бъде разгласен на 1 юни.

Новината идва ден откакто Джо Байдън посочи, че Белият дом не има намерение да доставя Украйна с ракети, които могат да доближат до Русия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР