САЩ отказаха да издадат виза на иранския министър на външните

...
САЩ отказаха да издадат виза на иранския министър на външните
Коментари Харесай

САЩ отказаха виза на иранския външен министър

САЩ отхвърлиха да издадат виза на иранския министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф, който трябваше да замине за съвещанието на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, планувано за четвъртък. Това съобщи БГНЕС, базирайки се на международните организации.

Решението единствено усилва напрежението сред двете страни, откакто командирът на специфичните сили " Кудс " от Ислямския революционен гвардейски корпус ген. Касем Солеймани беше погубен вследствие на удар на Съединени американски щати в региона на летището в Багдад.

Действията на американците, които нападат шиитските групировки в Ирак от 29 декември, бяха разкритикувани от иракските управляващи и провокираха въпроси за легитимността на дейностите на обединението, ръководена от Вашингтон.

На 5 януари иракският парламент одобри резолюция, изискваща цялостно евакуиране на всички задгранични войски от страната. Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отхвърли да го направи, заплашвайки Ирак с " невиждани наказания ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР