САЩ отбелязват 20 години от най-кървавият атентат в историята на

...
САЩ отбелязват 20 години от най-кървавият атентат в историята на
Коментари Харесай

САЩ отбелязват 20 години от най-кървавия 11 сепетмври


Съединени американски щати означават 20 години от най-кървавият атентат в историята на страната. Близо 3 хиляди души умират при ататаки против два небостъргача в центъра на Ню Йорк и против Пентагона.

Предвидени са мемориални церемонии в Ню Йорк, Пенсилвания и в региона на Вашингтон.

В навечерието на годишнината по време на видеообръщение американският президент Джон Байдън уважи паметта на починалите и означи появилите след атентатите подвиг и обединяване на нацията, оповестява БНР.

Но Байдън също приказва и за появилите се „ тъмни сили “ на човешката природа като яд и боязън към мюсюлмани, довели до разцепление в страната. За американския президент най-важният урок от атентатите е, че обединяването е най-голямата мощ.

„ Обединението не значи да имаме вяра в едно и също нещо. Трябва да имаме фундаментална религия един в различен и в тази нация. Ние сме неповторими в международната история, тъй като сме единствената нация, основана на концепцията, че всеки един е основан еднакъв на другите и отношението към всеки би трябвало да е заслужено, всеки да е равнопоставен. Това е задачата пред нас “, сподели Байдън.

Заедно с първата дама американският президентът през днешния ден ще е в Ню Йорк и Шанксвил, Пенсилвания.

Според информация от Белия дом от предходната седмица те ще бъдат и в Пентагона, където ще се включат в събитие с присъединяване вицепрезидента Камала Харис и нейния брачен партньор.

В Ню Йорк дружно с президента Байдън на Кота нула ще участва и някогашния президент Барак Обама, при който Байдън бе вицепрезидент в продължение на два мандата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР