САЩ обявиха допълнително финансиране за модернизацията на Българската армия и

...
САЩ обявиха допълнително финансиране за модернизацията на Българската армия и
Коментари Харесай

САЩ отпуснаха допълнителни 40 млн.долара за българската армия

САЩ оповестиха в допълнение финансиране за модернизацията на Българската войска и районната отбрана по Програмата за задгранично военно финансиране, оповестява  

Конгресът на Съединени американски щати е одобрил близо 40 милиона $ в допълнение задгранично военно финансиране за България. Това финансиране е предопределено за поддръжка на модернизацията на българските въоръжени сили, за усилване на груповите отбранителни старания на НАТО в района и за надграждане на качествата и оперативната съгласуемост на България за въздържане и отбрана против нарасналите опасности за Алианса в този сериозен район.

България даде скъпа филантропична помощ за Украйна на фона на съветската пълномащабна инвазия и способства доста за груповата защита, като стана хазаин на многонационалната бойна група на НАТО, която е значим детайл от възпиращата и отбранителна позиция на Алианса на източния фланг. България също по този начин даде леговище на десетки хиляди разселени украинци, прибавят от американското посолство.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР