САЩ няма да доставят на Украйна ракетни системи за залпов

...
САЩ няма да доставят на Украйна ракетни системи за залпов
Коментари Харесай

Байдън отказа на Украйна оръжие, чиито снаряди стигат до Русия -

Съединени американски щати няма да доставят на Украйна ракетни системи за залпов огън, чиито снаряди могат да доближат съветска територия, съобщи президентът Джо Байдън , представен от Ройтерс.

Не е известно какви ракетни установки за залпов огън е имал поради Байдън.

Украинските управляващи от дълго време желаят от Съединени американски щати да доставят РСЗО с огромен обхват на деяние, по-специално ракетните системи M142 HIMARS и M270 MLRS. Белият дом обаче забави доставката на тези оръжия, опасявайки се, че те ще бъдат употребявани за нанасяне на удари по съветска територия. Това провокира " отчаяние " в Киев, оповестиха източници на Politico в средата на май.

По-късно източници на CNN и The New York Times оповестиха, че Белият дом е подготвен да утвърди доставката на РСЗО с огромен обхват на деяние, по-специално на HIMARS, за Украйна. В същото време Пентагонът в коментар за вероятните доставки съобщи, че не желае " да изпреварва събитията и да приказва за решения, които към момента не са взети ".

На 26 май съветникът на ръководителя на украинската президентска канцелария Олексий Арестович съобщи, че Украйна не може да забави напредването на съветските войски в Донбас, защото не разполага с оръжие за нанасяне на удари по " оперативния гръб " на съветските войски. Арестович добави, че въпросът за снабдяването на Украйна с нужните ѝ оръжия е " тест за адекватност " за западните страни и към този момент те я " подценяват ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР