САЩ не смятат, че има шансове за спиране на проекта

...
САЩ не смятат, че има шансове за спиране на проекта
Коментари Харесай

САЩ се отказват от допълнителни санкции за "Северен поток-2"

САЩ не считат, че има шансове за прекъсване на плана за газопровода " Северен поток-2 " по пътя на наказания, съобщи и.д.помощник държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия Филип Рийкър. Той приказва по време на телефонен брифинг във връзка със започващото от през днешния ден до 29 юни посещение на държавния секретар Антъни Блинкен в Берлин, Париж, Рим и Ватикана. 

" Позицията на Съединени американски щати за " Северен поток-2 " остава пределно ясно в светлината на решенията ни за наказания. Ние ще продължим да подчертаваме, че считаме тръбопровода за съветски геополитически план, който заплашва европейската енергийна сигурност и подкопава безопасността на Украйна и други източноевропейски страни, в това число източния фланг на НАТО - съобщи Рийкър. - Съединени американски щати постановиха наказания на 4 съветски юридически лица, участващи в дейностти, които попадат под ударите на закона за глобите, включиха в листата и 4 съветски плавателни съда. "

" Строителството на газопровода бе приключено на повече от 90%, когато американската администрация встъпи в служба през януари. Смятаме, че (беше трудно) да предотвратим строителството на тръбопровода посредством наказания, по тази причина отложихме избрани наказания, с цел да достигнем до нещо положително в тази сложна обстановка, в сравнение с да нанесем щета в връзките с европейските съдружници по пътя на спомагателни наказания ", сподели още Рийкър.

По неговите думи, Съединени американски щати имат намерение да взаимодействат с Германия по дипломатически път и да подхващат стъпки " за понижаване на рисковете, произлизащи от газопровода във връзка с Украйна и европейската енергийна сигурност ".

" Ще продължим разискванията в Берлин, както и дипломатическите договаряния с Украйна, а също и със страните от Централна и Източна Европа по въпроса за тръбопровода и енергийната сигурност ", добави Рийкър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР