САЩ нанасят удари по военна инфраструктура на хутите. Съединените щати

...
САЩ нанасят удари по военна инфраструктура на хутите. Съединените щати
Коментари Харесай

САЩ нанасят удари по военна инфраструктура на хутите

Съединени американски щати нанасят удари по военна инфраструктура на хутите. Съединените щати унищожиха система за противовъздушна защита, наземна контролна станция и един дрон на бунтовническото йеменско придвижване Ансар Аллах (Хуси). Това оповестиха от Централното командване (CENTCOM) на въоръжените сили на Съединени американски щати.

„ Между почти 12:15 и 14:40 часа време в Сана на 8 април силите на Централното командване на Съединени американски щати унищожиха система за противовъздушна защита с две ракети, подготвени за изстрелване, наземна контролна станция в следена от хутите зона на Йемен и една изстреляна безпилотен летателен уред над Червено море „ - гласи известие, оповестено от командването на неговата X (бивша Twitter) страница.

CENTCOM заяви също, че в „ 08:00 ч. време в Сана на 7 април противокорабна балистична ракета е била изстреляна от Йемен към Аденския залив, където съдружен транспортен съд е ескортирал принадлежащия на Англия товарен транспортен съд Hope, плаващ под флага на Маршаловите острови Остров с италиански екипаж. “

Няма известия за жертви или вреди на американски, съдружни или търговски кораби.

Отбелязва се, че това е било петото записано изстрелване на ракета против съдружен транспортен съд и товарния транспортен съд Hope Island.

След ескалацията на спора в линията Газа Ансар Аллах предизвести, че ще извърши офанзиви на израелска територия и няма да разреши на свързани кораби да преминат през водите на Червено море и протока Баб ал Мандеб до интервенцията в Палестинският анклав престава. От средата на ноември предходната година хусите са атакували десетки цивилни кораби в Червено море и Аденския залив.

В отговор на дейностите на Ансар Аллах американските управляващи оповестиха сформирането на интернационална коалиция и започването на интервенция за обезпечаване на свободата на корабоплаването и отбрана на корабите в Червено море.

Източник – CENTCOM/Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР