САЩ, Мексико и Канада ще бъдат в пълната траектория на

...
САЩ, Мексико и Канада ще бъдат в пълната траектория на
Коментари Харесай

Пълно слънчево затъмнение „Тръпки по гръбначния стълб“, за да зашемети отново Илинойс в „много рядко“ събитие

Съединени американски щати, Мексико и Канада ще бъдат в цялостната траектория на затъмнението, което значи повече от 31 милиона души в 15 щата ще се насладите на хипнотизиращата панорама на слънцето, прикрито от луната.

Събитието ще види по какъв начин небето потъмнява и към слънцето се образува ореол, защото светлината му е блокирана от луната.

Но за 21-хилядния град Карбондейл, Илинойс, това ще бъде вторият път, в който феноменът се случва единствено за седем години, след цялостното слънчево затъмнение през август 2017 година

Професор Крис Линтот, Университет на Оксфорд, сподели пред Sky News, че е „ доста ревностен “ към неповторимата опция на хората от Илинойс.

„ Пълното слънчево затъмнение е една от най-великите гледки в природата – и може да е доста рядко на всички места в галактиката ", сподели професор Линтот.

Изображение: Гостите гледат по какъв начин слънцето се появява още веднъж след цялостно затъмнение на футболния стадион в университета на Южен Илинойс в Карбондейл през 2017 година Снимка: Reuters

" Всеки би трябвало да опита и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР